Германският канцлер Ангела Меркел приветства поканата на Доналд Тръмп за среща

...
Германският канцлер Ангела Меркел приветства поканата на Доналд Тръмп за среща
Коментари Харесай

Ангела Меркел приветства поканата на Тръмп към Путин да посети Вашингтон

Германският канцлер Ангела Меркел приветства поканата на Доналд Тръмп за среща с Владимир Путин във Вашингтон тази есен, оповестява " Ройтерс ".  " Мисля, че би трябвало отново да стане обикновено съветски и американски президенти да се срещат ", разяснява Меркел в Берлин.

По отношение на трансатлантическите връзки тя добавя, че историята демонстрира, че Европа и Съединени американски щати доста пъти са били на разнообразни позиции, " само че постоянно е добре да се вземат решение тези спорове ".

От Белия дом канят Путин на посещаване в Съединени американски щати през есента

Все отново тя счита, че е била права да каже преди време, че Европа към този момент не може да разчита на Съединени американски щати за ред и сигурност в света, " не можем да разчитаме на супер силата на Съединени американски щати " и че е належащо околните и заобикалящи каузи, да вземат в личните им ръце.

Русия е подготвена да разиска визитата на Путин във Вашингтон

Връзката на Германия със Съединени американски щати е от решаващо значение, добави още Меркел по отношение на обвиняванията на Тръмп към Берлин, че е " заложник " на Русия заради енергийната си взаимозависимост. " Можем да кажем, че полезностите в нашата нормална рамка сега са под мощен напън ", изясни тя работните си връзки с Тръмп.

В серия от ТУИТОВЕ Тръмп направи нови разкрития за срещата си с Путин: Хейтърите желаеха боксов мач и война, само че...

" Въпреки това трансатлантическите работни връзки, в това число и с президента на Съединени американски щати, са от решаващо значение за нас и ще продължа да ги обработвам ", разяснява Меркел.

Според немският канцлер, американските мита за коли биха били в несъгласие с разпоредбите на Световната комерсиална организация. Европейски Съюз работи по контрамерки, само че това е най-лошото решение, " виждаме тези евентуални мита освен като нарушаване на разпоредбите на СТО, само че и като действителна опасност за просперитета на доста хора в света ", счита тя.

Във връзка с Черна гора, Меркел изясни, че е удовлетворена, че страната е част от взаимната отбрана на НАТО и доктрината за взаимна защитата на НАТО се ползва към всички държави-членки.

Доналд Тръмп допусна, че дребната балканска страна не си заслужава да се пази от нахлуване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР